Vandring i Annapurna Nepal (Trekking in Annapurna Nepal)

Dec 2, 2019 2 Minutes
Vandring i Annapurna Nepal (Trekking in Annapurna Nepal)

välkända Annapurnaområdet, även känt som ”vandrarens paradis”, är en av de mest varierande, utmanande och turistdestinationerna. Det kombinerar unikt landskap med biologisk mångfald, natursköna vyer med multietnisk kultur.

På grund av denna rikedom, samt sin tillgänglighet, kan Annapurna mäta sig i popularitet med Mount Everest och toppar därmed naturälskares och upptäcktsresandes listor. Nästan alla spår i området utgår från staden Pokhara, som är lättillgänglig från Kathmandu via buss och flyg.

Området ligger i centrala Nepal utmed norra Himalaya och hyser en nationalpark nästan lika stor som Västmanland (7629 km2). Annapurnas nationalpark (Annapurna Conservation Area) är det första och största skyddade området i Nepal. Det består av fyra distrikt: Manang, Mustang, Kaski och Lamjung. Den övre subalpina gräsmarken är hem för några hotade och sällsynta arter av däggdjur, som snöleopard, myskhjort, tibetansk Argali (det största vilda fåret med massiva horn), tibetansk varg, räv och blåfår. Totalt har där skådats över 474 fågelarter, 102 däggdjur, 39 reptiler och 1266 arter av blommande växter.

Annapurnaområdet sätter flera rekord – där ligger världens djupaste flodkanjon uppmätt från kanten, Kali Gandaki-kanjonen, Nepals högsta sötvattensjöar, Tilichosjön (4919m) och Kajin Sara-sjön (ca 5200m), och Nepals högsta pass, Thorong La-passet (5416m) mellan distrikten Manang och Mustang. De högsta topparna är Annapurna I (8091m), Annapurna II (7937m), Annapurna-bergskedjan, Gangapurna (7455m) och flera andra toppar över 7000m.

Området har även en rik etnisk och kulturell mångfald. Bland de folkrikaste är gurunger, magarer, thakalier och manangier, följt av mindre folkrika brahminer och chhetrier. Det finns talrika religiösa platser och platser för tillbedjan, några som står ut är Muktinath-templet och Braga-klostret.

En höjdpunkt efter en lång vandringsdag är Annapurnaområdets varma källor, som leds in i en avslappnande varm bassäng. Längs hela Annapurnaspåret finns mindre bodar, som erbjuder snacks och masala-te, och större vandrarhem, som erbjuder övernattning och ordentliga måltider, som nepalesisk dhal bhat eller tibetansk svampsoppa.

Önskar du mer information så erbjuder Himalayan Trekkers flera vandringspaket riktade mot Annapurnaområdet, med ett åtagande att du, under din värdefulla tid, får uppleva det bästa som den lokala kulturen och bergskedjan med sina snöbeklädda toppar har att erbjuda.

Vandring i Annapurna Nepal (Trekking in Annapurna Nepal)

    © 2024 Himalayan Trekkers. All rights reserved.